salam tahun 2010..
errr laamaaa juga mama wat entry ye..maaf kepada yang singgah di sini tapi xder entry baru..

banyak citer suka dan duka yang xsempat nak ditulis di sini tapi akan mama citerkan juga sebelum ter’delete’ dari hard disk kepala mama…ehehehhe

nak sambung entry hari keluarga mama tempohari..frust juga gambar-gambar glamer yang susah payah mama dan abah snap ari tu di nodai virus..: (

Acara dimulakan dengan sukan di padang depan umah,

Satu keluarga satu warna;colourful jadinya;

bergambar beramai-ramai dulu..langit masih cerah


Setiap keluarga diminta untuk mengendalikan game mereka sendiri, hadiah pun sediakan sekali ..sooo much fun! ehehehe..
acara pertama dikendalikan oleh keluarga adik zaharah/maie : suapan kasih…
tengok camna paklang Halim dgn mata tertutup suapkan isterinya maklangMimi ,masuk telinga tuh!ehehe..



Ni acara tuju kasut,Paklang Halim bagi briefing acara ni..tau camna nak mainnye?.runtuhkan kasut tu dgn bola pastu cuba bina semula tugu kasut tu sebelum kena tuju mati dgn bola oleh pasukan lawan ehehehe…best ni.. mainan masa kecik2 dulu selepas balik ngaji quran..sekarang naik semput kalau main tau..

Acara Kanak-kanak.Keluarga Ayang diamanahkan mengendalikan acara ni dgn jayanya…Tahniah !
TENGOK TU!Syapija keletahnya dier T-shirtnya yg oversize tu!

Ni acara ciptaan Famili Fimie…lambung belon dlm kain batik.setiap famili berkerjasam menangkap belon air yg dilambung tu!.belon xmau pecah kain batik mama yang koyak ehehe dasat kan?

Angah gembira nampak?pasukan mama berbaju hijau pucukpisang!

Pakteh ngan Makteh berbincang utk acara mereka pulak..apa nama game nye ?alamak lupa plak!test sejauh mana kita tahu tentang pasangan kita..best gak..apapun mama kalah game ni ehehehe kecian abah

Giliran Anjang dengan acara cari barang..dia bagi senarai benda-benda yang perlu dicari,kumpul pastu bawa secepat mungkin kpd dia…ehehehe tengok tu sekali ngan kucing diangkut Lokman ke padang..”ni benda bernyawa yang Anjang nak” awat cek taknampak ka sebelah cek tu benda bernyawa gak?(*sambil dok tunjuk bapanya)..ehehe suka hati cek la Lokman oii..

Ni ha acara ciptaan spontan abah…nasib ler Ap kena heret ngan Adik Hapit(bertopi)..Finie dan Abangnya ,Fizie berbaju merah, sedap ke kena suap ngan dadih tu?

Ni ha mumia ciptaan Fimie

Yang ditunggu-tunggu acara Maklang Ani..mengandam pasangan..
Ajim buat apa kat muka KakAnis tu?ehehe

Anjang mendapat sentuhan make-up oleh Faiz..(*nyesal aku suruh budak ni ,kata Anjang dlam hati ler)

Pakteh tunjukkan bakat terpendam ehehe sabo je Makteh..mujo menang kan?

Finie dan abangnya Fizie…

Pemenangnya! jeng!jeng!jeng!

dan
Faiz dah tumbuh tanduk!

Langit yang cerah tiba-tiba hujan tujun dengan renyai-renyai..Selalu tu emak dan opah sure bising suruh cucu jangan main hujan tapi kali ini berbeza…takpa2..

ehehehe semua enggan berganjak dari tempat duduk..orait boleh main hujan horay!

our VVIP pun enggan berganjak..

dan memang berbaloi..acara sumpitan angah dapat hamper gakkk..wah Angah, your lung function still ttahap max..

Kalau tahun lepas acara berakhir dengan main tembak-tembak ngan pistul air tahun ni lagi ganazz …main bom air plak!!! tunggu tengok siapa yang kena!larikkkkkk…

bersambung untuk acara malam plakk……….