menu semalam;

sotong celup tepung
sotong celup tepung

resepinya;
sotong potong bulat-bulat
2biji telur ayam
tepung sebaguna ADABI

Cara membuatnya;
sotong celupkan dalam telur pastu gaulkan dalam tepung ADABI then goreng dalam minyak panas hingga garing.Takperlu letak garam tau sebab tepung tu dah masin.Nak bagi wangi masukkan daun kari semasa menggoreng.Hidang panas-panas(ajangan makan dulu kalau belum azan maghrib ehehe)

Paprik Ayam(feberet Arif)
laukparikayam

Bahannya
1 dada ayam beserta kepak
ayam dipotong kecil direbus dengan secawan air untuk dapatkan stoknya.

Sayurnya:kacang panjang,bunga kobis,karot dan kubis potong

kuahnya: tumis bawang putih ..masukkan pes tomyam,sos tiram dan sos cili ..campurkan kuah stok ayam tadi..bila mendidih masukkan sayuran dan daun limau purut yang dicarik-carikkan.Biar pekat kuahnya(sengaja mama lebihkan kuahnya sebab Arif sangaaat suka kuah tuu) baru masukkan ayam.Takperlu tambah garam atau gula kerna masin sos tiram dan manis sos cili sudah mencukupi.
Tadaa.!..siap untuk di makan bersama nasi panas-panas.