Pagi semalam mama menunggu tetamu- tetamu istimewa..tamu dari jauh yang ukhwah sudah lama terjalin..Kumpulan HIJJAZ ,keluarga Munif dan Isman akan datang bertandang..Abai tak dapat walaupun awalnya mama mengidam sangat Choclate Moist Sarah..ehhee..mungkin takde rezeki kali ini..Ikin pun akan turut serta..tentu meriah dengan kehadiran semua..
Petangnya Pakcik Peli sekeluarga juga akan datang bertamu dan bermalam..alhamdulillah tamu datang membawa rahmat.

Dah plan nak masak apa …dah agak lewat ke pasar pagi itu.Lebey kurang 9lebih baru balik pasar.
Tapi takjadi hal kerana dapur mama yang 3tungku dalam satu dapur banyak membantu sekali masak semuanya..sebelum 11.30 pagi dah siap menu hari tu.
Nak tau apa?Meesup utagha, pulut lemak dengan kuah durian,nasi putih dengan rendang pedas ayam,udang masak bercili ngan petai dan ikan masin…
DSC02218
DSC02217

DSC02220
semua dah siap terhidang.Angah siapkan air minuman.Along tolong hidangkan kat depan…tapi mama tau feberet mereka semestinya tropikal fruit terutamanya durian,rambutan,manggis serta dukulangsat.
DSC02228

Munif dan isteri serta anak-anaknya tiba dulu di ikuti Isman sekeluarga,ikut serta anggota kumpulan Syifa, Zidan n kawannya Nasir…
Jom layan gambar..
DSC_6151

Anak-anak semuanya teruja dengan sirabbit,JUJU dan biarkan JUJU, melayan mereka..
DSC_6158
menikmati durian;
DSC_6175
Putra Aiman
DSC_6178
Anak ke2 Munif..cian demam plak hari tu katanya;kenapa duriannya ni rasanya masam?
DSC_6176
Yang cute ni anak bungsunya..minat sgt ngan rabbit.
DSC_6173
Faroq hero Isman,
DSC_6338

Kakngah
DSC02253

Simata bundar ,anak yatim yang coba dibahagiakan Munif sekeluarga
DSC_6181

DSC02248

DSC_6223

DSC_6254

DSC_6380

DSC_6352

DSC_6431

DSC_6318

DSC02264
Gambar ramai jadi kenangan.
DSC_6388