betul!betul!betul! jawab Ipin dengan suara manjanya..kembarnya pula,Upin yang petah bercakap macam bertih goreng..rupanya suara gemersik ini dipunyai oleh orang yang sama adik Fathiah..

Mama dok intai gak apa yang dibuat Ajim hingga lewat malam didepan komputernya..rupanya dia khusyuk menonton episode Upin dan Ipin.diwebsite http://www.upindanipin.com.my.Mama tumpang sekaki ..tertarik mendengar kepetahan Upin dan Ipin berkata-kata,saling tak tumpah macam karekter kembar anak saudara sebelah abah,Azmin dan Aznil…kecoh saling bercerita.

Akibatnya semalam kebetulan takbertugas malam..masuk dalam bilik Along habis semua episode 18 cerita sikembar tu mama tonton..Bukan buang tebiat tengok kartun plak tapi mama rasa mama dah jumpa cerita animasi 3D kartun Malaysia yang sangat mengkagumkan!bukan hanya dari segi grafiknya tapi bahasa kehidupan di kampung yang sangat harmoni..sangat berpekerti bahasa percakapannya…yang mama rasa sangat selesa ditonton oleh kanak-kanak berbanding Hagemaru yang kedekut tak bertempat atau Naruto dengan makhluk-makhluk yang tak mungkin ujud tu..
Nah! tunggu apa lagi jom tonton Upin dan Ipin..