Di penghujung Ramadhan ni dah buat persediaan untuk berhari raya? Dah berpakat nak balik ke mana?…Pilihanraya? ooo kita biarkan dulu tapi cuba ikuti perkembangan terkini hari ini..kenapa Najib takjadi pergi obesi?Nak dilantik jadi PM ke hari ini?….tentu takmeriah umah PakLah  hari raya ini kalau jadi..

Mama dapat semangat nak buat kueh raya tiba-tiba jadi frust sangat..biskut raya yang sepatutnya paling simple tapi sedap resepi Ila rupanya tak semudah itu..Balik kampung baru-baru ni dah buat sikit tapi disebabkan permintaan yang tinggi untuk biskut ini ehehehe..nak topup ler sikit lagi.

Biskut Almond White Coklat ini(seperti dalam gambar) simple sangat nak buatnya tapi semalam bila bergegas pergi beli white coklat nun kat T.Intan..white coklat nya tipuuuu…bila di cairkan guna kaedah double boiler jadi pekat kental macam gula aje..takleh nak gaul dengan Almond tu..pastu 2 kilo roasted Almond yang dah disediakan tersadai gitu aje..Mungkin silap mama juga tak cek betul betul bila membeli sebab nak cepat..bila cek semula brand pun takada!

Mungkin bila Along dah ada kat umah boleh ajak dia buat biskut badam ciptaan Mat Gebu pulak…atau perlukah mencari biskut tunjuk aje?…