hujung suatu minggu yang lalu mama,abah,Arif dan Azim(Angah tak ikut) pergi KL jemput Along balik.Along cuti sem break 2 minggu..Lepas ambik Along dan kawannya Baem kat CyberRia kami singgah kat sebuah shopping komplex sebab Azim ada mission yang belum complete…katanya ler..

Kebetulan masa tu ada pameran kucing dan homefair diadakan serentak di situ..jadi memang ramai ler.Bersesak di situ memang merimaskan mama yang fobia ngan orangramai gitu.Cepat -cepat minta Azim completekan mission nya…rupa-rupanya dia bawa kami ke kedai game.Nak cari apa ke bendanya ..bunyinya macam lebey kurang macam Nitendo DS..belek punya belek regenyanya mak oii! boleh tahan gak.Bendanya kecik je macam ni .

dsc03120.jpg

Taktau apa bestnya benda tu…Tapi Azim dan Arif rupanya dah simpan duit target nak beli benda tu sejak sekian lama..Padan ler pagi tadi mama tengok dua beradik ni dok bilang duit serringgit.,.. mulanya mama ‘*jege‘ jugak tak bagi depa beli..mahai..jom kita survey harganya dulu pujuk mama…bawa depa tengok pameran home deco walaupun nampak cam tak minat je… jom tengok cat show…nampak sikit ceria.depa ni memang minat kucing terutamanya abah yang macam Abu Hurairah tu..tapi mama upset seket sebelum masuk ada ka dicopkan aje tangan kita macam kemut sangat nak sediakan tiket..so badan kita jadi sasarannya .bayar 3 hengget.dapat cop di lengan macam tatoo.Tapi nohen aje kita dok serah tangan kita bagi depa cop ngan dakwat hitam tu…pastu bila giliran mama dok tanya gak napa kalau tak cop takleh?…nak serah tapak kasut ke atau tapak kaki ke nampak macam biadap sangat tapi..itu la kita “yes…. ma’am.”.

Masuk tengok kucing lagi frust… semuanya kena kelubung ngan kain gelap gulita..pastu takleh nak usik tengok plak kononnya kucing tu taknak diganggu,nak tido la, tuan dia pesan jangan sentuh la..bla..bla…dah tu kalau taknak beri tengok …yang bawa mai kucing tunjuk kat pameran suruh kita bayar tu buat apa?Jenuh la Azim yang minat kucing tu ngomel .Kesian kat dia,,intai kat sangkar tu..kat sangkar ni semuanya dok bagi alasan macam macam..last last dah nampak exit..laaaaaaaaa Lastnya balik umah tengok kucing  yang setia menunggu namanya “Kira”.

dsc01128.jpg

*jege=beliakkan mata