selepas 2 minggu diwar warkan di klinik dan kampung…dah terkumpul lebih 120+ nama kanak kanak yang akan di’sunat”kan.Wow! masih ada lagi yang nak antor nama and sad to say ‘No’ terima gak….

Penyunat?…. Alhamdulillah…dah hampir 30 orang sukarelawan(doktor and paramedic) yang dah berjanji akan membantu.Faridah dah uruskan…Thanks Faridah…Semoga Allah mempermudahkan urusan mereka untuk turun pada tarikh tersebut.Nampaknya wang bukan segalanya…Mama tau musim cuti ramai antara sukarelawan yang boleh menyunatkan budak dengan kos > RM 70/seorang tapi ada yang sanggup kosongkan tarikh itu untuk turun membantu.

Pembantu?….hahaha…ni lagi ramai.’Nak mencari pengalaman.”kami dah ada 56 orang nak datang bole tambah lagi ke?”suara sweet girl medic student dari RPMC bertanya.”datang ler”….jawab mama.

” dah dekat 60 orang dah mendaftar tapi Prof nak antor 40 je” medic student CUCMS nak turun berkonvoi dari sana…Along akan uruskan.

Peralatan?….” insyaallah …saya akan uruskankan”senior MA di PKD .

Dr Hj.K pengarah hospital SR dan Dr. MK pengarah hospital G akan antor 2 team beserta peralatan.Hospital T antor 2 team.

‘saya ada 3 circumcision set dan akan bawa ari tu nanti” ex-senior MA mama dari Sabak Bernam yang memang berpengalaman dalam hal hal gini.

‘ kami akan bawa peralatan kami sendiri , tolong sediakan 2 meja ‘OT’ untuk kami.”our Mr.President sms dari Jakarta….

Ubat ubatan post op?…Alhamdulillah semua dah dapat, dah dipackkan. Hospital I uruskan.Thanks to Azlina.Jasamu di kenang. ….

tapi banyak lagi..dan lagi..lagi…papantanda,banner,persiapan tempat,makan minum peserta./petugas…dllll……

Ajim! dah mesyuarat ke ngan kengkawan camna nak sediakan dan bawa bunga manggar nanti?….Ala lambat la lagi mama….grrrrrrrrrr….